GOSTUJOČA PRAŽARNA

Tukaj si lahko ogledate, katero neodvisno evropsko pražarno trenutno gostimo in katere kave ponujajo. Za vsa dodatna vprašanja se oglasite v trgovini ali nam pišite.

Poleg sveže praženih kav pa lahko v naši trgovini dobite tudi razne pripomočke za pripravo kave kot so mlinčki, filtri, serverji, skratka vso ponudbo proizvajalcev: Hario, Chemex, Kalita in Aerobie Aeropress.
Če želite, vam naročeno pošljemo tudi po pošti. Strošek pošiljanja po Sloveniji do 5kg je 5,30€, plačilo po prevzetju 1,20€.

Logotipi proizvajalcev


NOVEMBER - FEBRUAR 2018

La Cabra je vrhunska specialty coffee pražarna iz Aarhusa na Danskem, ustanovljena leta 2013 in zelo hitro so zasedli mesto med najboljšimi. Njihove kave so skrbno izbrane in pražene na način, ki izvabi iz njih samo najboljše. V njih iščejo čistost, svetlost, bodisi v sladkih zrnih iz Brazilije ali sadnih kavah Etiopije. Prizadevajo si vedno zagotoviti primerno plačilo za proizvajalce kave in vedno plačajo nad tržno vrednostjo, kar je navedeno tudi na sami embalaži. Njihove kave so pražene kot "omni roast", kar pomeni, da so primerne tako za filter kot tudi za espresso.
Ob imenu naveden način obdelave in okušalne note.
Vse kave pakirane v 250g vrečke.

San Florencio - Gvatemala washed jabolko, cimet, čokolada 250g - 14,60 €
Shembati - Burundi washed šipek, malina, marmelada 250g - 14,60 €
La Roca - Kostarika red honey mandarina, karamela, vanilja 250g - 14,60 €

Oddaj naročilo

Trgovina se nahaja na Strossmayerjevi ulici 3 v Mariboru.
Imaš težave z naročanjem? Piši na
info@jumpinggoatcoffee.eu.


JULIJ - OKTOBER 2017

Koppi sta leta 2007 ustanovila Anne Lunell in Charles Nystrand, švedska barista prvaka. Njuna ambicija je biti najboljša pražarna na svetu in nemalo kdo se strinja! Pri iskanju in nabavi surove kave sta privrženca t.i. “direct trade” poslovanja, kar pomeni direktno od pridelovalcev. Vezo med njima in pridelovalci pa še dodatno utrjujeta s svojimi vsakoletnimi obiski njihovih farm. Pri praženju se s skrbnim profiliranjem trudita, da izvlečeta iz kavnega zrna vse delikatne okuse, ki jih kava ponuja.


MAREC - JUNIJ 2017

Bonanza Coffee Roasters iz Berlina je bila ustanovljena že leta 2007 in je bila prva tretjevalovska specialty pražarna v Berlinu. Njihov koncept presega kriterije fair-trade trgovanja in so zapriseženi zagovorniki direct-trade trgovanja s povdarkom na kvaliteti in primernim plačilom za pridelovalce in ne posrednike. Njihova predstava o praženju je pravo nasprotje klasičnim predstavam o praženju. Kave so pražene ravno toliko, da razvijejo vse okuse, ki jih kave lahko ponudijo.
Pozor! Pakirane so v 350g vrečke!


NOVEMBER - FEBRUAR 2017

Pražarna "Workshop Coffee" iz Londona je priznana angleška specialty coffee pražarna. Kvaliteta je njihov primarni cilj in za dosego tega cilja tesno sodelujejo s pridelovalci in izvozniki kave, tistimi, ki so pripravljeni se razvijati in adaptirati, kajti samo skupaj lahko izboljšajo kvaliteto kave v skodelici. Samo v lanskem letu so bili 60 dni "na terenu" in obiskali 6 pridelovalcev kave v različnih regijah sveta. Vse kave so pražene za filter, razen, če ni drugače zapisano.


JULIJ - OKTOBER 2016

Rubens Gardelli je lastnik mikropražarne specialnih kav iz Italije. Leta 2014, 2015 in 2016 je prejel nagrado za najboljšega pražarja Italije. Med njegovimi lovorikami je tudi drugo mesto na World Brewers Cup-u leta 2015. Njegova strast je kava in njej se je popolnoma posvetil. Zavzema se za transparentnost od pridelovalca do kupca in seveda popolno sledljivost. Če ni drugače označeno, so kave pražene kot "omni roast", kar pomeni, da so primerne za espresso in filter načine priprave.


MAREC - JUNIJ 2016

Five Elephant je "specialty coffee" mikropražarna in pekarna iz Berlina. Njihova strast je kvaliteta, njihov cilj najti in spražiti najboljše kave na svetu na način, ki je tako družbeno kot okoljsko odgovoren. Njihova osnovna vrednota je transparentnost na celi poti, ki jo opravi kava, od kmetovalca do skodelice. Poleg tega, da obiskujejo proizvajalce, se trudijo spoznati cel proces proizvodnje kave, od kultivacije do preparacije. V njihovi ekipi je tudi Hanner Friedrich, drugouvrščeni na 2015 SCAE tekmovanju v praženju.Če ni drugače označeno, so kave pražene kot "omni roast", kar pomeni, da so primerne za espresso in filter načine priprave.


NOVEMBER - FEBRUAR 2016

Pražarna The Barn iz Berlina je začela s svojim poslanstvom leta 2012 in si je v zelo kratkem času prislužila častno mesto kot ena od vodilnih, če ne vodilna "specialty coffee" pražarna v Nemčiji. Njihov cilj je pražiti samo najboljše kave na svetu in istočasno zagotoviti primerno plačilo proizvajalcem. Kupujejo in pražijo samo ročno obrane, sezonske kave. Verjamejo v močno vezo med pridelovalcem, pražarjem, baristo in končno stranko. Če ni drugače označeno, so kave pražene kot "omni roast", kar pomeni, da so primerne za espresso in filter načine priprave.


JULIJ - OKTOBER 2015

Vodilna mikro pražarna na Madžarskem se lahko pohvali z ponudbo specialnih kav, ki bodo zadovoljile še tako zahtevne brbončice. V njihovi ekipi so ustanovitelj Zoltan Kis, Szabolcs Temesvari in Lajos Horvath (SCAE World tasting champion 2013). Njihovo poslanstvo je vrhunska kvaliteta in prefinjen izbor, kar se okusi v njihovih kavah.